Vacation rentals in Marche

Historische en artistieke informatie over de Marche: kunst, geschiedenis, cultuur en landschappen van het Sibillini-gebergte

Er zijn nog veel plaatsen te ontdekken in de Marche, zijn mensen, zijn landschappen en zijn geschiedenis. Na de aardbeving van 2016 is de hele ontwikkeling van de regio tot stilstand gekomen, de schade is ernstig en we willen het niet verbergen, vandaag beginnen we opnieuw aan onze toekomst te bouwen, met behoud van ons verleden.

Piero della Francesca at Urbino, National Gallery of Marche

Piero della Francesca in Urbino

Marche is een gebied dat rijk is aan artistieke getuigenissen, een gebied dat beroemd is voor de suggestieve landschappen en de voorname persoonlijkheden die hier geboren zijn, maar in werkelijkheid is le Marche nog niet bekend bij het grote publiek. De bekoring van Marche is het landschap dat bezaaid is met kleine dorpen en volkrijke steden, met afgezonderde gefortificeerde centra en met zonnige vlaktes, met kleine, kostbare kerken en met grote basilieken. Caravanserraglio ligt in één van de mooiste en naar de verbeelding sprekende gebieden in Marche. Het ligt aan de grens van het bewoonde gebied in de vallei van de rivier de Chienti. Om ons heen strekt zich het gebied uit van het Nationale Park van de Sibillijnse bergen. De bergen waar volgens de legende de Sibille woonde, het vrouwelijke orakel waar ridders en reizigers van ver naar afreisden voor een persoonlijk advies. In deze bergen kun je in de winter skien en in de zomer kun je er te voet, met de mountainbike of te paard geweldige excursies maken. Binnen enkele minuten zijn met de auto kleine steden te bereiken die fascinerend zijn om hun geschiedenis en om hun kunst. Zoals bijvoorbeeld San Ginesio of Urbisaglia dat bekend is voor de Romeinse overblijfselen en de prachtige Abdij van Fiastra. Verder Camerino en San Severino, twee kunstenaarscentra gedurende de middeleeuwen en de Rennaissance in Marche.

vacation rentals with pool

En Tolentino, waar zich de veel bezochte Basiliek van Sint Nicola bevindt. In Serrapetrona, dat te voet in 15 à 20 minuten te bereiken is, is in de kerk van Sint Franciscus het enorme veelluik van Lorenzo d'Alessandro (eind 15de eeuw) te bewonderen en in Castel San Venanzio het altaarstuk van Giovanni Angelo d'Antonio, een belangrijke schilder uit Camerino uit de vijftiende eeuw. In het dichtbij gelegen dorpje Belforte del Chienti hangt een ander imposant kunstwerk, namelijk een veellijk van Giovanni Boccati, in de kerk van Sint Eustachio. Vanaf Caravanserraglio is ten westen de provincie Umbrie gemakkelijk te bereiken. De steden Perugia en Assisi zijn minder dan twee uur rijden van ons vandaan. Florence, Siena en Rome zijn in drie uur rijden te bereiken. Richting het Noorden liggen twee steden die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken, namelijk Urbino en Loreto. Urbino is de bakermat van de Renaissance cultuur in de Marken. In deze stad bevindt zich het Nationale Museum van le Marche, het grootste museum in het gebied. De heilige stad Loreto is bekend door de gefortificeerde basiliek die uitzicht geeft over de zee. Het strand aan de Adriatische zee is een half uur rijden. Er zijn verschillende aantrekkelijke badplaatsen aan de kust zoals Civitanova, Porto Recanati en Numana, voorzien van strandterrassen, café's en discotheken. Er zijn ook rustige, afgelegen stranden zoals 'le due sorelle' en 'sassi neri'. Het meest zuivere en mooiste strand is bij het Park van de Conero een natuurpark prachtige uitzichten vanaf de rotsen.

Vacation rentals in Marche mail contact us at info@caravanserraglio.com
Tel. +39 333 8492998 vacation rentals with pool