Vakantiehuizen en appartementen met zwembad, Marche Italie

Plattegronden en routebeschrijving, Landhuis Caravanserraglio, Zelfstandige huizen met zwembad in Le Marche.

Heerlijk eten, uitstekende wijnen, gastvrije mensen, zee en bergen, de Marche is een regio om te ontdekken

Een prachtige locatie in het hart van Midden Italië met alle comfort, prachtige accommodaties, jong, vriendelijk en informele sfeer, een restaurant met een uitstekende keuken, een groot zwembad omgeven door een park met bossen en velden en met een spectaculair 300 graden uitzicht over de wandeling heuvels en het Sibillini gebergte, een prachtig uitzicht op het Italiaanse landschap.

Marche Italië Routebeschrijving

Caravanserraglio begint waar de straat eindigt. Gelegen op de top van een heuvel omgeven door de bossen van het Nationale Park van de Sibellijnse Bergen in de regio Le Marche, Italië.


Caravanserraglio is een ideale plek voor lange wandelingen ver weg van de bewoonde wereld in de prachtige natuur. Daarnaast zijn in een kort tijdsbestek dorpen en steden van groot artistiek en cultureel belang gemakkelijk te bereiken met de auto. Op twee kilometer afstand ligt Serrapetrona, een klein dorpje dat bekend is voor de rode Vernaccia DOCC wijn en voor het schone, gezonde water en de zuivere lucht. Serrapetrona ligt 500 meter boven het zeeniveau, tussen groene heuvels die tot duizend meter hoog uitstijgen.
Tien kilometer van ons vandaan liggen de steden San Severino en Camerino met prachtige Middeleeuwse en Renaissance architectuur. Macerata, de hoofdstad van Le Marche, is in twintig minuten met de auto te bereiken. Daar bevindt zich het Arena Sferisterio waar concerten, opera's en balletuitvoeringen worden gehouden door Italiaanse en buitenlandse artiesten van internationaal niveau. Daarnaast is een bezoek aan de (schoenen)markt op woensdag zeker de moeite waard (80% van de Europese schoenenproduktie wordt geproduceerd in Le Marche). In een half uur rijden is de Adriatische kust te bereiken met zijn prachtige stranden. In de heuvels langs de zee kun je wandelen in het Park van de Conero. De steden Assisi, Gubbio en Perugia zijn door de strategische ligging van Caravanserraglio gemakkelijk te bereiken (1 uur). Het heiligdom van Loreto met uitzicht over de zee ongeveer drie kwartier rijden. Beleef de sensatie van de wonderen van de natuur tijdens een bezoek aan Castelluccio di Norcia (een hoogvlakte met duizenden bloemen in alle kleuren van de regenboog) en de druipsteengrotten van Frassasi. Ook te voet of met de fiets zijn betoverende plekken te bereiken in de omgeving. Wij hebben een aantal mountainbikes ter beschikking voor onze gasten.

mappa Serrapetrona

Met de auto

Om niet te verdwalen met verkeerde aanwijzingen, aangezien alle wegen buiten het dorp Serrapetrona via Colli worden genoemd, raden we u aan om Agriturismo Caravnserraglio op GoogleMap in te voeren en u zult zonder problemen aankomen.
Dit zijn de exacte coordinaten van Caravanserraglio voor als jullie een navigator gebruiken:
E 13° 12' 14''
N 43° 10' 09''
Aangekomen in Italie volg Milaan en daarna Bologna. Vanaf Bologna volg Autostrada Adriatica A14 richting Ancona/Bari. Neem de afslag Civitanova Marche. Volg vervolgens de snelweg die erop aansluit: de Superstrada richting Macerata-Foligno; neem de afslag Tolentino Ovest. Aan het einde van de afslag rechts afslaan en na honderd meter weer rechts afslaan, de indicatie voor Serrapetrona volgend. Voordat je het dorp Serrapetrona bereikt (na ongeveer tien minuten rijden) vind je een kruispunt. Ongeveer 20 meter voor dat kruispunt, aan je linkerhand, is een kleinere weg met het bord van Caravanserraglio. Welkom!

Met de auto vanaf Rome: Op de ring van Rome (grande raccordo annulare - afgekort GRA) exit Firenze nemen. Op de Roma-Firenze A1 exit Orte nemen. Na de tol betaald te hebben naar rechts afslaan richting Spoleto, SS 675 richting Terni. Daarna richting Foligno-Macerata (Strada Statale 77 van Colfiorito-richting Macerata). Op de SS77 afslag Tolentino Ovest nemen.

Contact us »

Met de trein

Voor wie wil vliegen en vervolgens met het openbaar vervoer wil komen naar agriturismo Caravanserraglio, eenmaal aangekomen met de trein in Tolentino (8 km vanaf Caravanserraglio) kunnen wij je komen ophalen.
De treinreis vanaf Ancona naar Tolentino duurt circa anderhalf uur (met één overstap in Civitanova Marche). Er is een shuttlebus vliegveld Ancona - treinstation Ancona.
De treinreis vanaf Bologna naar Tolentino duurt circa 3 uur, aangezien er overgestapt moet worden in Ancona en/of Civitanova Marche kan de reis echter langer duren. Er is een shuttlebus vliegveld Bologna - treinstation Bologna.
De treinreis vanaf Rome Termini naar Tolentino duurt circa 3 uur. Vanaf het vliegveld Fiumino in Rome gaat een trein naar het treinstation Termini in Rome.
De treinreis vanaf Milaan naar Civitanova Marche duurt circa 5 uur. Vanaf het vliegveld Malpensa gaat een trein naar treinstation Milano Centrale (reisduur 1 uur).Eenmaal aangekomen kun je overstappen op de trein Civitanova Marche - Tolentino (reisduur 30 minuten).
Bekijk de reistijden op de website van de Italiaanse spoorwegen . Of kijk op: de Internationale treinplanner van de Nederlandse spoorwegen .

Met het vliegtuig

Ryanair vliegt van Düsseldorf (Weeze) naar Ancona. Het vliegveld van Ancona Falconara is een uur rijden vanaf Caravanserraglio. Ancona Airport heeft nationale en internationale lijnverbindingen, o.a. Rome, Milaan, Londen, Munchen. Op het vliegveld van Ancona kun je een auto huren.
Er zijn goedkope vluchten direct vanuit Nederland en Belgie naar Rome en Milaan. Vaak geldt: hoe eerder je boekt, hoe lager de prijs. Voor gunstige vliegtarieven: vliegtickets-lowcost.pagina.nl . Vanaf Rome is het 3 uur rijden. Er is een bus- en treinverbinding Rome - Caravanserraglio. Je kunt ook vliegen op Bologna ( KLM heeft goede vluchten Amsterdam - Bologna), Ongeveer 2-3 uur rijden vanaf Caravanserraglio.

mail contact us at info@caravanserraglio.com