kunstexcursies, Italiaanse kooklessen, kookreis in Italie.

Smaak van Marche, kunstexcursies in Italië kooklessen, kookreis.

Laat u inspireren door de schoonheid van Italiaanse kunst en architectuur, geniet van heerlijke Italiaanse maaltijden en wijnen tijdens deze vakantie van een week voor liefhebbers van Italiaans eten, wijnen en kunst. Ontdek de schoonheid van de Marche en Midden-Itali ë met kunstreizen naar verborgen kunstschatten. Accommodatie in zelfstandige appartementen met zwembad waar u een vakantie kunt beleven in de puurste Italiaanse geest tussen wijn, eten, kunst en natuur.

Art courses in Marche

Have a taste of Marche.

De week is zo ingedeeld dat er elke dag gezamelijke activiteiten zijn, zoals de mooie excursies naar kunststeden, monumenten, leuke stadjes en inspirerende plekken, Italiaanse kooklessen en wijnproeverijen. Daarnaast is er alle ruimte en genoeg tijd om tot jezelf te komen en te genieten van het mooie landgoed met zwembad.
De Smaak van Marche cursus is samengesteld om mensen te inspireren met het moois dat Italie te bieden heeft. Het geeft je enerzijds de gelegenheid om dit (voor velen) onbekende gebied te ontdekken en anderzijds biedt het een verdieping van je kennis over de Italiaanse (kunst) geschiedenis.
De cursus is open zowel voor beginners als voor de meer ervaren personen. De ervaring van Ennio als docenten doen alle personen van alle niveau's aan zijn of haar trekken komen.


mail contact us at info@caravanserraglio.com
Tel. +39 333 8492998

Bekijk de data »

Cooking classes in Marche Italy

Ennio nodigt op een ontspannen manier alle deelnemers uit om actief deel te nemen door open te staan voor eigen observaties en (in het geval je dit wilt) het delen van indrukken en geeft daarvoor de tools. Op een informele manier en vooral om te genieten!

De Italiaanse kooklessen zijn in de ruime, professionele keuken met kookeiland in het restaurant Caravanserraglio door de Italiaanse chef en gastheer.

Aan het einde van de cursus kun je heerlijke Italiaanse gerechten klaarmaken en koken voor vrienden en geliefden bij thuiskomst. Op een levendige manier leer je over de kunstgeschiedenis van het hart van Italië. Middels wijnproeverijen, bezoeken aan wijnproducenten en lessen met achtergrondinformatie leer je veel over de Italiaanse Marche wijnen. Een unieke ervaring die je op een ontspannen manier introduceert in de kunst, het eten, de wijnen en het leven van een van de mooiste en authentieke regio's van Italie.

De excursies met gids leiden naar kunststeden, monumenten, kerken, musea, naar prachtige frescocyclussen en inspirerende abdijen. Zij opent deuren naar mooie collecties die normaalgesproken dicht blijven voor publiek.
Kunst en gastronomie gaan hand in hand bij het opsnuiven van de Italiaanse cultuur in de Smaak van Marche cursus!

Italy art tours to hidden art treasures

Italy art tours to hidden art treasures

ontdek de schoonheid van Marche Italië

ontdek de schoonheid van Marche Italië!

De kooklessen worden in het Engels gegeven door uw Italiaanse chef-kok en gastheer Ennio Barbieri. Achter zijn grappende en informele houding gaat een enorme bron van kennis en informatie schuil die zowel de liefhebber van de Italiaanse keuken als de vakman tevreden stelt. Hij is een actief lid van de Slow Food vereniging, onderzoeker van oude tradities, recepten en alchemie. Elke dag een kookcursus, excursies naar lokale markten om de ingredienten te kopen, aromatische kruiden en groenten plukken uit de moestuin, wijnproeverijen en lezingen. De Italiaanse keuken is onlosmakelijk verbonden met de wijnen en de wijngaarden, de markten en de middeleeuwse dorpjes, het landschap en het klimaat en Marche is de perfecte plek om het echte authentieke Italië te ervaren.

Highlights of the Taste of Marche:

 • Guided visits to Urbino, Assisi, Loreto, Macerata, and beautiful convents and abbey in Tolentino and Abbadia di Fiastra.
 • Italian hands-on cooking classes and dinners based on regional recipes at the Caravanserraglio restaurant.
 • A series of lively and informative background lectures on the Italian Kitchen and Italian wines.
 • You will learn directly from an Italian Chef about gastronomic delights such as Truffle, porcini Mushrooms, fresh pasta, gourmet dishes and much more.
 • Visits to various local wine cellars where Vernaccia reds have gained the prestigious DOCG title in Italy.
 • Visit to local pecorino cheesemakers. Demonstration of the making of mozzarella cheese, ricotta and pecorino cheeses.
 • Accommodation at the beautiful Caravanserraglio agriturismo with swimming pool, in comfortable self-catering apartments.

Wine tastings in Italy

Heerlijke Italiaanse wijnen
Dit is een unieke ervaring en laat je op een ontspannen manier kennismaken met de kunst, het eten, de wijn en het leven van een van de mooiste regio's van Italië.

Italian life-style

Iemand heeft gezegd: we zijn wat we eten. We kunnen zeggen dat we zoveel geluk hebben dat we eten met al onze zintuigen, met onze mond, met onze ogen en met onze oren en met de complete atmosfeer die ons omringt. We voeden ons niet alleen. We proberen voor onszelf en onze gasten te zorgen. Dit zal het onderwerp zijn, dit zal de filosofie van de cursussen zijn: de beste ingredienten gebruiken en het eten met zorg bereiden. We zullen de beste producten gebruiken die afkomstig zijn van biologische boerderijen, en we zullen alle producten met de grootste zorg uitkiezen. Bijzondere aandacht en ruimte voor vegetarische recepten. De vleesproducten zijn zorgvuldig geselecteerd en komen van de lokale producenten. Ook de verschillende soorten kazen, groenten en de huisgemaakte pasta's zijn van de hoogste kwaliteit, met het oog op een evenwichtige voeding. De wijnen die wij serveren zijn geselecteerd en vooral lokaal. De eetzaal van het restaurant behoudt zijn rustieke en warme sfeer met houten vloer, meubels en keramiek vormen samen met de informele presentatie het decor voor het eten dat goed verzorgd wordt. Geniet dan gewoon van een cursus Italiaans koken bij ons!

Italian landscape in Marche

Bekijk de data »

Art & food Holidays for Lovers of Italy

Taste of Marche combines Italian cooking classes with Art Tours in Marche Italy. Enjoy daily Italy activities: tours to Art towns, Italian cooking courses, visit to local markets, wine tastings and lively lectures on Italian culture and....relaxing in the swimming pool or in the sun with a nice glass of Italian wine!

Fresco painting Art courses in Marche

creation of a votive fresco of the MadonnaThe cooking classes are held in English.

visits to wine producers and lively background lectures in Marche Italy

Visits to wine producers and lively background lectures, you will know more about the major Marche wines through wine tastings, visits to producers and lively background lectures.

Italian cooking courses and delicious Italian meals at the Caravanserraglio Agriturismo Marche

Italian cooking courses and delicious Italian meals at the Caravanserraglio Agriturismo

wonderful tours to stunning places in the heart of Italy
wonderful tours to stunning places in the heart of Italy
guided by your personal art historian Marche

guided by your personal art historian

Italië cursus Prijs: € 1250,00 per week Includes:

 • 7 nights accommodation with breakfasts
 • 7 dinners + 6 lunches with Wine at the Caravanserraglio restaurant
 • 3 full-day excursions with lunch (art towns, exhibitions, medieval villages, monuments, open markets)
 • 3 cooking classes
 • 3 half-day excursions with lunch (art towns, medieval villages, open markets, hiking)
 • the ingredients for the hands-on cookery course
 • all land travel in Italy included in the itinerary by private 8 person coach
 • Entrance fee, or Entry fees for museum or when is request, is not included in the tour price
 • use of swimming pool

Guided visits to wonderful Italy Art towns

Visits to wonderful Italy Art towns.

This is a unique experience and will introduce you in a relaxed way to the art, food, wine and life of one of Italy's most beautiful regions.

Art tours in Italy

He opens doors to collections that usually remain closed to the public

>