Wandelen in Marche

Site Map
Vakantie Marche Italie op agriturismo Caravanserraglio
Wandelen in Marche Italie
Natuurparken in Marche

7 Jun-14 Jun 2008Click Here to visit the program of the 1 week escursion "The Sibillini Marche Walking Tour"

Het mooie gebied van Marche is rijk aan natuurparken en beschermde gebieden. Van het park van de Conero Park aan de Adriatische zee tot het Nationale Park van de Sibellijnse bergen en de Gran Sasso. Een wandeling in dit gebied brengt je in een tijdloze reis, met unieke en fantastische ervaringen. Begeleid met Ennio, of op eigen initiatief, wij geven graag informatie over de wandeltochten en natuurgebieden tijdens jullie bezoek hier.

Wandelen in Marche Italie
Wandelen in het Nationale Park van de Sibellijnse bergen.

Hoogtepunten zijn de schoonheid en de wonderen van de natuur naast de historische plekken, zoals de Strot van Fiastrone, met de grotten van de Franciscaner broeders, verder het Natuurgebied van de abdij van Fiastra en ook de hoogvlakte van Castelluccio di Norcia. De meest spectaculaire kaap die de Adriatische kustlijn doorbreekt is in het gebied van de Conero. Dit Natuurpark heeft mooie verborgen wegen die altijd naar de zee leiden. Zoals de wandeling naar de 'Due Sorelle' (twee zussen), twee rotsblokken vlak voor het strand. Een mooie gelegenheid om even uit te rusten en wat uren op het strand in Marche door te brengen.

Wandelen in Marche Italie
Het meer van Pilatus en de Strot van de Hel

Een plek van antieke legenden en magische rituelen, de naam zegt het al, het meer van Pilatus en de Strot van de Hel bieden indrukwekkende landschappen met bergtoppen die tot 2476 meter rijken (berg Vettore). Hier zijn moeilijke wandelingen mogelijk voor ervaren wandelaars, maar er zijn ook goede wandelpaden en minder intensieve delen. In het verleden reisden tovenaars en ridders af naar de Strot van de Hel (Gola dell’Infernaccio”) dat zij na lange vermoeiende reizen bereikte vanover heel Europa, met de hoop een advies te krijgen van het orakel de Sibille. "Hier verblijven duivels, en zij geven antwoord aan degene die hen vragen stellen” schrijft Leandro Alberti in 1557. Goethe lost het misterie op in de vierde acte van Faust: "De krachten van deze bergen zijn sterk; hier werkt de natuur vrij met buitensporige krachten; het is de domheid van de priesters om het als heksenkracht te verdoemen”. Heden geven deze bergen oa de gelegenheid om na te denken over de grootsheid van de natuur.

Wandelen in Marche Italie
Het natuurpark van de Rode Strot en de grotten van Frasassi

Rotsachtige strotten (Parco Naturale della Gola Rossa) met een mediterrane flora, rijk aan water, zeldzame planten en kleine verborgen wegen die naar de bergtop leiden van berg Murano en berg Revellone. Moeilijke wandeltochten voor ervaren wandelaars. Voor de minder ervaren wandelaars (en kinderen!) is een bezoek aan de grotten van Frasassi een aanrader. Een van de ondergrondse zalen is zo groot dat de enorme kathedraal van Milaan erin past!